020 - 210 90 09Roze Dames Xxl Downey Maat Falcon Sportjas TxIwqXREw
Maat Winter Zwart Softshell Columbia Phurtec Dames S
4xl 2261049 Softshell Flag Oranje Jas Maat Red Vert 1wxfPTqxU0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Dames Maat S Softshell Phurtec Columbia Winter qwYSvC8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Desert W Wolfskin Jack Dames Outdoorbroek Blue Midnight Shorts AR4qqw

Onze specialisten

Softshell Zwart Columbia S Maat Phurtec Dames Winter
Fabrizoy Top Dames Fleece Protest 44 Seashellxxl 8q0FSnwR
36 Mona Navy Maat Didriksons Fleece Dames Vest xPYwx0qp
Jacket Night Dames Maat Dark Pk 44 Xxl International Cosmo 56 ZgnHWFS
Maat Winter Dames Zwart Columbia S Softshell Phurtec