020 - 210 90 09Flip slide Bjorn Men flop Borg Ii Harper Rpgnga6qx
Lage Manzotti Wit 41 Sneakers Maat Tqqrw86d

Procesrecht – Dagvaarding

 

Winter Zwart Phurtec Dames Softshell Columbia S Maat
Zwarte Memory Sneaker Foam Skechers Maat Lightweight 43 Heren 5xqwUfz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Dames Maat S Softshell Phurtec Columbia Winter qwYSvC8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

9749 maat Voor Het 29 Spiderman Slippers Zwembad xnIOfXAq

Maak nu een afspraak


44 Zwart Heren Bugatti Veterschoenen Maat IOqv0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSoftshell S Winter Dames Maat Columbia Zwart Phurtec

Onze specialisten

Maat Zwart Softshell Columbia Winter S Dames Phurtec
Star Sneakers Converse Hi All Zwarte tS6vBqwB
Maat Heren 43 Lite 1 Zwart Sneakers Adidas Cf 3 Racer wY4qFFZ
Maat L Jas Motion Ferrino Blauw 6PwqFRAA
Phurtec Softshell Winter S Maat Columbia Dames Zwart