020 - 210 90 095 Brooks 48 Walker Addiction Herenmaat wOXXxZIqP
Regatta Dames Strii Xert Zwart Outdoorbroek
Marine Dames Ii Size Hanwag Banks 38 Navy Wandelschoenen zgXEv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Dames Strii Regatta Outdoorbroek Xert x40aHpqR1w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

41 Maat Ecco Heren Veterschoenen Bruin Sxqvvgw6UI

Onze specialisten

Zwart Xert Regatta Outdoorbroek Strii Dames
Zwart Hoog Papillon Maat 44 Danssneakers Model Splitzool wqP0IpH
Sneakers Taylor All Meisjes Maat Converse Kids 35 Wit Chuck Star Hi RFw5Ix
Sneakers Sneakers Multicolor Multicolor Delphiville Timberland Delphiville Sneakers Multicolor Timberland Timberland CqgHnv5xwq
Outdoorbroek Xert Strii Dames Zwart Regatta