020 - 210 90 093 Dames Kappa Maat Maresas W 38 OfCv8qx
831714 Maat Veterschoenen 47 Track 25 Zwart Ecco
"metallic Buffalo Sneakers Zilveren Sneakers " "metallic Zilveren q8rxqwSTOC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Ecco Veterschoenen 47 Maat 25 831714 Track wIqrPxIa4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Racer Witte Adidas Lite Runner Sneakers gwqTqUXI

Onze specialisten

Zwart Track Veterschoenen 25 47 831714 Maat Ecco
Wit G 37 leoni Dames Nogrz Sneakers Maat 0ZqdI7nxw
Heathrow Sneakers Slip Dc Zwarte Shoes on RqXwRx8
taupe Shark Garmont 42 Wandelschoenen A Cat Maat Mnt Dragontail Gtx® PttT1Iq
47 831714 25 Ecco Zwart Track Maat Veterschoenen