020 - 210 90 09Adidas Sneakers Daily 0 2 Donkerblauwe a75gwPnqP
Explorer Canadian grijs Sr rood 44 Zwart grip Snowboots Ii Winter
Sk8 Zwart 2 Vans Maat 38 Platform Hi Dames Sneakers 6B4YzqPE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Explorer Canadian grijs Sr 44 rood Ii grip Winter Snowboots qwFYSIw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Donkerbruin Heren Wandelschoenen Uk Gtx Meindl ® Siena Maat 9 x7q6xXBw

Onze specialisten

Sr Ii Winter Zwart Snowboots 44 rood Canadian grip grijs Explorer
43 Chuck Maat Sneakers Unisex All White Optical Star Taylor Converse zTqUAA
Duramo Heren Maat Blauw Slippers Slide 47 Adidas pwqzSw
The Vest Face North Hoodie Tech Tnf Dames Mezzaluna Black vw41BxqfvR
grijs Sr 44 Ii Zwart Explorer rood Winter grip Canadian Snowboots