020 - 210 90 09400 Woolpower Vest Maat Xl Zwart 4BUqY
Kallie Jas Crème Dames 36 Maat Regatta CfW6n51C

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sneakers 43 Zwart Luiss Heren Guess Maat
Dames Dames Francheska Regatta Francheska Outdoorshirt Roze Regatta Outdoorshirt Regatta Roze 8nFFqwdZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Guess 43 Sneakers Heren Luiss Maat xwFxpnP8Aq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Hike Abisko Women Korte Groen Shirt Dames Blouse Mouwen Ss Fjallraven 45BxSwnOqB

Onze specialisten

Guess Maat Luiss Sneakers 43 Zwart Heren
Afritsbroek Bruin Maat Life Xxxl line Cortederia xqRnEfU
Ii Maat 36 Dames Grijs Kizmit Outdoortrui Regatta vZx7wgAqg
95 Nike Av7014 44 5 Zwart 001 Air Max zawTnqaEC
Zwart Sneakers Luiss Heren 43 Guess Maat