020 - 210 90 09Dames Trui Lime Regatta Ii Floreo wxqrrYIt
Dames Trui Regatta Roze Ii Clemance x06wnqX78F

Procesrecht – Dagvaarding

 

7 Uk Trainingsschoenen Hop Dans 5 Danssneakers Lindy Maat Hip 41 Zwart Sneaker 5 Sportschoen Limbo 1550
volwassenen Ii kizmit Regatta 5xl outdoortrui maat groen qZUxCw7O

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Hip 1550 41 Sneaker Limbo Sportschoen 5 Dans Trainingsschoenen Uk Lindy Danssneakers 7 5 Maat Hop xawqzUfXUd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Outdoorbroek Chaska Dames Short Bruin U8wRU6fq

Maak nu een afspraak


Regatta rhoswen maat blauw volwassenen L outdoortrui rr8dBnwqO

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDanssneakers Sportschoen Trainingsschoenen Uk 5 1550 Limbo Hop 41 Dans Sneaker Zwart 5 7 Hip Maat Lindy

Onze specialisten

Lindy Uk 5 Hip 41 1550 Zwart Maat Hop Limbo Sportschoen 7 Sneaker Dans 5 Trainingsschoenen Danssneakers
wmns Xl Regatta outdoortrui Luzon volwassenen zwart maat qgZBZdS
Dames Dames Regatta Shirt Blauw Mackayla Regatta Regatta Mackayla Blauw Shirt Shirt Mackayla Dames 6nqCwdxgpn
Maat Essentialsneakers Wit Mannen 46 Nikeair 90 Max blauw qnTPxS8Btw
Sportschoen 1550 5 Dans 5 Uk Trainingsschoenen Maat Zwart Sneaker 41 Hop 7 Lindy Danssneakers Limbo Hip