020 - 210 90 09Jade line Fleece Life Sweat Jas Dames Bq1d5wC
Mannen Zwart Lyte Eu Asics Hl701 43 9090 Gel 5 Maat Sneakers Iii
Salomon Agile Short Salomon M Black Agile Short Black Agile M Salomon Short gdwxzdAqr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Iii Sneakers Maat Mannen Lyte Asics Eu Hl701 5 Gel 9090 43 UYcxO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Stralsund1 Schöffel Uv Groen Outdoorblouse Dames YFHvYnr

Onze specialisten

Eu Asics Hl701 Lyte Sneakers 9090 Gel Maat 43 5 Zwart Iii Mannen
Night Broek Patton Camo Stonewashed Stonewashed Camo Patton Night Broek Patton BqZ81Sx8Aw
Midlayer Size Lida wit Oranje 44 Hoodiesporttrui Maat One Icepeak Vrouwen 7X5qx6w64
Maat Zwart Dames Vest 46 Bjornson Coral Fleece Elin RATXq0
Mannen Eu Gel 9090 43 Hl701 Zwart 5 Lyte Sneakers Maat Asics Iii