020 - 210 90 09Heren T Versace Jeans Shirtwit Xl Maat xwvPn4qvp
Gizeh Kappa Maat Sneakers 1111 Zwart Oc Eu 44 242603 Mannen
Xxl Twinlife Twinlife T shirtblauw shirtblauw T wBX5Px5a

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Kappa Oc 44 1111 242603 Mannen Sneakers Gizeh Maat Eu UwxXFq4nvw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

maat Xl Windjack Breeze Pacific xxl wit rqtIBWnt

Onze specialisten

1111 242603 Sneakers Oc 44 Eu Mannen Maat Zwart Gizeh Kappa
Casual Y Geel Bodywarmer L Maten Heren Chrom O6wFxqtS
Senvi Urban Maat Xxl Zwart Kleur Bodywarmer wxqgYnRqa0
Sneakers Force 401 Paars 1 Air Maat Eu Mannen Nike Aa4083 07 42 qw567n8XZ
Mannen Eu Oc 1111 Kappa Maat Gizeh 44 Sneakers Zwart 242603