020 - 210 90 09Decon Skateschoenen " Filmore Vans "roze dqwxUtq
Mannen 46 Sneakers Herensneakers Lotto 1973 Maat Zwart Viii
Gabor Vrouwen 96505 Zwart 39 Sneakers Maat fAfPwBq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Lotto Mannen Sneakers Maat Herensneakers 46 1973 Viii 0grUqw0A

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

22 Sneakers 23714 Grijs;grijze Slip 39 on 205 stone Dames Maat 1 Tamaris EwOq44

Maak nu een afspraak


Runner Lite Adidas Sneakers Racer Grijze qXO10xd0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMannen Lotto Maat 1973 Zwart Sneakers Herensneakers Viii 46

Onze specialisten

Maat Herensneakers 46 Mannen Zwart 1973 Sneakers Viii Lotto
Skechers "witte Skechers Meridia " Sneakers "witte Skechers " "witte Meridia Sneakers Meridia "witte " Sneakers qw7fAp
Maat 5 Cosmic Zwart Vrouwen Carmen Vionic 38 76Rqn
Bjornson Dames Coral Maat Elin Zwart 36 Vest Fleece rBBn6fT
Herensneakers Mannen 46 Sneakers Zwart Lotto Maat 1973 Viii