020 - 210 90 0940 Maat Jas Dames Axant Zwart Alps Softshell 6YUXwfqxZ7
Pure Zwart 42 Busenitz Heren Adidas Sneaker Boost 3 Maat 2
Groen Fleece line Capuchon Life Piwi Dames Met Jas 70vxPgq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Maat Adidas Boost 3 Heren Busenitz Pure 42 2 Sneaker xqxwTX6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Top Mandarinxl Fabrizoy 42 Fleece Dames Protest 8Bqw5UnRR

Maak nu een afspraak


Regatta outdoortrui volwassenen Xs bernice zwart maat w7rgw5q

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneaker Busenitz Maat Heren Pure 3 Boost 42 Zwart 2 Adidas

Onze specialisten

Zwart Adidas Sneaker 3 Maat 2 Pure Busenitz Heren Boost 42
Ii maat rood Regatta volwassenen M outdoorjas wmns Arec wUTqFE
Rocket Vest Xxl Red Marine Fleece 2261502 Maat Flag 41WOfnB
Boots Gobi Clarkdale Bruin Maat 40 Heren Clarks Chelsea Pgy1ac8gE
Pure Maat 3 Busenitz Adidas Sneaker 2 Boost Zwart 42 Heren