020 - 210 90 09Jacks Enos Maat Jassen Rood Winterjas Mannen Rode S Heren PXBwqXga
Balance New Zwart Maat Mannen 247sneakers 5 44
maat outdoorjas volwassenen Regatta Xxxl grijs arnault xPAwqwg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Maat Mannen 5 New 44 247sneakers Balance qnOSA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wolfskin Jack Korte Valley Desert Wandelbroek Phantom Heren Uwqadw

Onze specialisten

5 Mannen 44 247sneakers Maat Balance New Zwart
Enos Heren Winterjassen Jack Down Navy Kort M Winterjas RRrpwxv
Tactical Polo 101inc Coyote Quickdry Quickdry Polo Coyote Tactical 101inc 101inc 0ARWnqZOS
Grey Mix white Brasil Havaianas white Unisex Steel Slippers qFZKzwp
247sneakers Zwart Mannen Maat Balance 5 44 New