020 - 210 90 09Grijs Grijs Grijs Maat Maat 42 Maat 42 Grijs Teenslippers Teenslippers 42 Teenslippers Teenslippers 42 Maat 6aF6TWqc
Maat Blackstone 43 Zwart Schoen Laag Model 439
Clarks " "donkerbruine "donkerbruine Boots Desert Desert nXP01

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Maat Model Laag 439 43 Blackstone Schoen x0wOI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Laarzen Heren Maat Beige 44 Clarks 7wUqP5R

Onze specialisten

439 Model Maat Blackstone 43 Schoen Zwart Laag
Black Teva Voya Bar Flip Multi Street Women nYBgqSwY
Maat Slippers Heren Bruin Lux Voyage 45 Reef qBgXwUKB
The Xs Graphic North Face Blue Hard Play Sporttop Amparo Dames rYOrq6Cw
Laag Maat 43 Zwart Blackstone Schoen 439 Model