020 - 210 90 09North Heather Jas Face Heren The Sea Quest Turkish Black FAdWq
43 Teva Maat Wandelsandalen Tanza Heren Zwart
Fjallraven Trui Xl Sweater Koster heren qrZzwvFq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Maat Tanza Teva Wandelsandalen 43 Heren SX1g6q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Trousers Outdoorbroek Storm M Barents Heren Navy Fjällräven Pro dark Iqxw1EqZ4

Onze specialisten

Wandelsandalen Zwart Teva 43 Maat Heren Tanza
Vest bodywarmer Fostex Survival Fostex Survival Groen Vest wxf0OI
Shirt S Tee Dome Blue Storm Eu North Simple The Face s Heren HqnOpwaT
wit Maat Barriersneakers 42 3 Swift Grijs Adidas Mannen Run 2 7wgWzZFq
Teva 43 Zwart Wandelsandalen Heren Maat Tanza