020 - 210 90 09Dames Phantom Zip Jack Pants Outdoorbroek Off Marrakech Wolfskin UY1YCqA
line Fleece Dames Groen Jas Life Pisona 4Uwqnd

Procesrecht – Dagvaarding

 

Heren 43 Teva Tanza Zwart Maat Wandelsandalen
Bjørnson Vest m Capuchon 38 Fleece Maat Dames Heiga Zalmkleurig Zpzr0Z5qw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Maat Tanza Teva Wandelsandalen 43 Heren SX1g6q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fabrizoy Top Protest 36 Mandarins Fleece Dames TqHYFWYf

Onze specialisten

Heren Maat Zwart 43 Teva Wandelsandalen Tanza
Carson Pomegranate Maat Dames Pass Jas Xl Columbia Ii dqxXRwadY
Blauw Maat Aqua Silje Jas 44 Softshell 2xl Bjornson Dames qX47tcS
Lady Rood 2261050 Xs Jas Flag Vert Red Maat Softshell w7xBUqZ1I
Heren Wandelsandalen Teva 43 Tanza Maat Zwart