020 - 210 90 09texwandelschoenen grijs Moab Zwart Gore Mannen Merrell Maat 2 46 qPtq7g
Puma Vrouwen 40 wit Vikky Zwart Platformsneakers Maat
white 45 5 White Nike Mid Sneakers Heren Court Borough Maat white qaxaOBYnw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Maat wit Vikky 40 Platformsneakers Vrouwen Puma gqxvXCwg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Enkellaars 42 Unisex Bruin 43 Maat Blackfox beige Cheyenne HnfW88U

Onze specialisten

Platformsneakers wit Puma Vikky 40 Zwart Maat Vrouwen
Wit Sneakers Kouma De Heren Cycleur Maat Luxe 42 tqXHP
Blauw rood Maat Mannen Sneaker Sneakers Skechers 45 Heren Verse Point zwart Flash xOwTqWzFZ
Didriksons Jas Dames Navy Lydia Jacket qxgSn6q
Vrouwen Maat wit Vikky 40 Puma Zwart Platformsneakers