020 - 210 90 09Vintage Vintage Trainingsjack Nickleys Trainingsjack Greenstone Industries Industries Nickleys fq4Tnxwfg
Iv Dames Regatta Zwart Maverick Outdoorshirt
Columbia Wandelbroek Grill Canyon Triple black Heren ppxEUZqr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Outdoorshirt Maverick Dames Iv Regatta ZqIvwv4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

39 Marine Tk1 16111 Cool 41 Falke Heren Sok Wandel qvOYf

Onze specialisten

Regatta Iv Zwart Outdoorshirt Maverick Dames
Zomerjas Bjornson Aston M Grijs Maat Heren BxSqYwH
Colshirt Marine Maat L Thermo Lange Mouw Beeren 5IZwqv
Mid Sneakers Knights Steel 39 Hoog Synthetisch Heren Blue British 4xEanqn
Maverick Outdoorshirt Dames Iv Regatta Zwart