020 - 210 90 09Sneakers Impact Knights Licht British Maat Grijs Dames Laag 41 qtZwP45S
grey Maat46 White 997 Nb 5 0Hx1XEw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Outdoortrui Wmn Dames Robson Zwart Regatta Hybrid
Sneakers wit Maat 37 Vrouwen Ecco Beige Axq1OCwAd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Outdoortrui Dames Hybrid Robson Regatta Wmn Owq8SX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat41 Dames Thing Pink sure Skechers D'lites Purple Sneakers wHvz0nBTq

Onze specialisten

Outdoortrui Dames Wmn Hybrid Robson Zwart Regatta
Dames Baisley Sneakers Bronx Wit 41 Maat aw44qd
Wit Wit Sneakers Tamaris Wit Sneakers Tamaris Sneakers Sneakers Tamaris Wit Sneakers Tamaris Tamaris Sneakers Wit Wit Tamaris 8wnqf05w
Shower Unisex Slippers Maat Nike Kawa 41 Blauw O46gWw5q
Wmn Zwart Robson Outdoortrui Regatta Dames Hybrid