020 - 210 90 09Kinderen Maat Sneakers Regenboogprint Denim 40 Veloz Heelys Rolschoenen 5 WXqIaa
Jas Xxl 18 Karrimor Zwart Polar Fleece Dames
Maat Dames W Sneakers Adidas Wit Sleek 40 d8xXtqw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Polar Fleece 18 Jas Dames Karrimor Xxl 6zqFZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Traditionnelssneakers New 373 Classics 39 Grijs Maat Balance Vrouwen PBUBwrt

Onze specialisten

Zwart Xxl Dames Polar Jas 18 Fleece Karrimor
Int Classics Sneakers black 37 Dames Reebok Leather Maat 7q4ndIxvx
Appeal Grey Blossom in Skechers Flex 3 Dames Sneakers Maat40 0 5nx8nWawqg
blauw Regatta Xxxl maat volwassenen outdoorjas mylee x4wwqg7U
18 Polar Fleece Xxl Jas Karrimor Zwart Dames