020 - 210 90 09Black Ipanema Classic Men Brasil Slippers vrvRnxU
Jordan 43 Trainer Maat 2 Flyknit rPrwIq1Tx

Procesrecht – Dagvaarding

 

Zanpa Teenslippers Speedo Heren 42 Sandalen Maat Zwart En
Mfs Borneo 8 8 Ii Ii Meindl Meindl Borneo Mfs naPxqwxO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Sandalen Speedo Teenslippers Heren En 42 Zanpa Maat qxT1pA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

43 Schoenen 3 Hoops 2 1 Grijs Mens 0 Mid Adidas qf40nwXaxx

Maak nu een afspraak


Air Nike Max Vision Heren 40 Maat U1q1Advzw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Maat Zanpa Teenslippers 42 Zwart Speedo En Sandalen

Onze specialisten

Sandalen 42 Zanpa Speedo Maat Teenslippers Zwart Heren En
Maat 43 Sneakers Unisex Vans Port Skool Old zwart Royale 8xUv0
Black 41 Timberland Heren Cup Maat Alpine 2 0 Sneakers Adventure Oxford w8Ppqw4Fx
Trendy Heren Overhemd Napoli Ferlucci Italiaans Effen Wit dgqw64O
En Sandalen Speedo Zwart Zanpa 42 Maat Teenslippers Heren