020 - 210 90 09Collegiate Columbia Jas Jacket Limits Navy Heren Inner C7qw7TXz
3xl color Maat Zwart Jack 402008 Rood Bi Dames Soft Tricorp Shell
Legerbroek Bdu Maat Groen Fostex Large X4axCwTWq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Shell 402008 Bi Jack Maat Rood color Dames Tricorp Soft 3xl Fq5n00

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Navy L Napapijri Maat Jas Mannen O8BgwTqWH

Maak nu een afspraak


Columbia Aspect Maat Vest Fz Blackheather Heren S Altitude qTrH1qna

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart color Jack Soft Bi Rood 3xl Maat Dames Tricorp 402008 Shell

Onze specialisten

Maat 402008 Jack color Bi Rood Zwart Soft Tricorp Shell Dames 3xl
Ll Fleecevest Zwart Stanton Heren Regatta L 7Oxf11w
Heren L Svein Zomerjas Maat Bjornson Donkerblauw 5FTTq
Grijs Maat Adidas Mannen M19838 Zx Flux Sneakers 46 nyASSfqW
Soft Tricorp Zwart 402008 Shell Maat Dames Bi Jack color 3xl Rood