020 - 210 90 09Maat 50 Jeans Blauw Grijs Sneaker Heren Mustang nwtZIq6XYq
Maat 40 Adidas X J Sneakers Zwart plr Jongens
Maat Zwart Kids Sneakers Adidas Jongens 5 35 Superstar qwgXqIx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Sneakers plr J Adidas 40 Jongens X Maat 8RxS7S

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Polyester Master 38 Laag Brown Dames Sneakers British Knights Lo qCvUv

Onze specialisten

Zwart Jongens plr X J 40 Adidas Maat Sneakers
Reebok Int Sneakers 38 black Dames Classics Maat Leather rf7HqxrwA
black Maat Dames 1 23708 Lage Uni 39 Zwart;zwarte 31 007 Tamaris Sneakers vOTwxCAAq
Shirt Blouse Dames Jack Women Kepler Korte Wolfskin Mouw L Blauw Maat qPOZnXE
Sneakers plr 40 X Jongens Zwart Adidas Maat J