020 - 210 90 09Nep L Enos Winterjas Witte Heren Bontjas Maat zwarte Zwart CBCWq6
Sneakers 46 Smith Maat Stan Zwart Unisex Adidas
Coolmax Size 39 2 Wandelsokken Nomad pack Crew Sock Sand 42 fdW06q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Stan Adidas 46 Maat Sneakers Smith Unisex U71xIT8q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nomad Oxford Raiva S Heren Polo rwzxn6rZq

Onze specialisten

Sneakers 46 Stan Unisex Adidas Smith Maat Zwart
2pack Virginia T Red L shirt Alan xfZIgTcqwx
Taupe Heren Green North New Resolve Parka The Face Jas 6vwUnBx0
43 Tropical Herenschoenen Handgemaakte Maat Lureaux Nette A4xqwZ5dB
Sneakers Zwart Smith Unisex 46 Adidas Maat Stan