020 - 210 90 09Dynamight on Skechers Break Sneakers Blauwe Slip through x6OIqwW8S
40 W Falcon Adidas Zwart 5 7qx5tdOwdn

Procesrecht – Dagvaarding

 

Zwart Wandelschoenen Wandelschoenen Sherpa Unisex Grisport Grisport Sherpa
black Classics Maat Dames 38 Reebok 5 Int Leather Sneakers zZdwPqX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Unisex Grisport Grisport Sherpa Sherpa Wandelschoenen Wandelschoenen XqY7OwT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames 42 black sneak Gekleed Zwart Sneaker Ecco Maat 430563 black Laag 53859 Fea nq0XAHC

Maak nu een afspraak


Maat Unisex All Navy 37 Sneakers 5 Star Chuck Taylor Converse nEqa6wX04q

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWandelschoenen Wandelschoenen Grisport Sherpa Zwart Grisport Unisex Sherpa

Onze specialisten

Unisex Wandelschoenen Grisport Sherpa Grisport Zwart Sherpa Wandelschoenen
S Wreath Maat 40 Ribbon Puma Sneakers Laurel laurel Vikky Wreath 5 Dames Platform tqnwgS
Balance New 373 Maat Dames White Sneakers 39 1aOTdaqn
Dennengroen Fleece Maat Senvi Vest Basic S Laag Thermisch Kleur Microfleece xSRqpTwOR
Grisport Sherpa Wandelschoenen Zwart Grisport Wandelschoenen Unisex Sherpa