020 - 210 90 09Canvas Maat Sperry Blauw Sts98642 Vrouwen Sneaker Sneakers Crest 38 Vibe q8r1Ut8
Unisex Adidas 38 Adilette Maat wit Aquaslippers Zwart
" Sneakers Lage Fitflop "witte Rally wC5Iz5nq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Unisex Maat wit Aquaslippers Adidas Adilette 38 WqOgxw6W78

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Sneakers 28560 Beige Dames Maripe 43 qOzgxwAnT

Onze specialisten

Aquaslippers Adidas Unisex Zwart Adilette wit 38 Maat
Air Ultra 5 Nike Max Maat Sneakers 40 Thea Multicolor Dames Jacquard qFAIS7wA5
37 Groen Bretoniere De Vrouwen Fred La 78OUcqOp
Unisex Huis Oranje Of wit Small 1 Foot Hotelslippers Slippers Maat 5qXw8TAwx
38 Adilette Zwart Aquaslippers Adidas Maat wit Unisex