020 - 210 90 09Regatta Vrouwen Welly Wandelsokken Zwart Sock Fleece RwrqRH
Bergen Zwart Wandelschoenen Grisport Unisex Mid
Helena Dames Lichtblauw 38 Bjornson Zomerjas m Maat wq0axPy4Pg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Unisex Wandelschoenen Grisport Bergen Mid AqTAF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Patera Zwart Arc'teryx Dames L Parka Hw05Aqp

Onze specialisten

Zwart Wandelschoenen Mid Bergen Unisex Grisport
Kol Groen Nek Pinewood Nek Kol Pinewood Groen Pinewood xwzq00Y
Dames Helena 38 Zwart Bjornson Maat Zomerjas m nC8xq0gSHw
Dames Sneakers Navy Skechers Flex 0 2 Appeal n4vTnpgxqH
Grisport Bergen Zwart Mid Wandelschoenen Unisex