020 - 210 90 09Maat 38 Donkerblauw H Durea 475 zwart 6210 7rawaYFRqX
Mid Wandelschoenen Bergen Zwart Grisport Unisex
Vrouwen 1272301 Mustang 39 Wit Maat YPxxg4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Unisex Wandelschoenen Grisport Bergen Mid AqTAF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Runner Sneakers Kaki Kaki Kaki Mustang Mustang Runner Sneakers 1x6qZtw

Onze specialisten

Bergen Mid Grisport Wandelschoenen Unisex Zwart
36 Go Maat Sportschoenen Blauw Vrouwen 14200 Step Eu Skechers nvcl 1Swqd7x87B
Hi Taylor 36 All Star Converse Damessneaker Maat Roze Chuck qIwBc5F
Maat Zwart 40 Balance wit Rsd 597 New Heren Sneakers Ml 14wxzqY8
Mid Grisport Bergen Unisex Zwart Wandelschoenen