020 - 210 90 09Mustang Mustang Veterboot Veterboot Kastanje Leer Bruin 7BSqSFd5w
Wmn Authentic 39 Maat Zwart Sneakers Dames Vans
V2 Sneakers Peacoat 44 5 Maat White Smash Unisex puma Puma 5SqIv4nn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Vans Sneakers Dames 39 Maat Authentic Wmn F0qISOn1qw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

6 Danssneakers Rumpf pink Maat 39 Zwart schoenen 1510 Uk Mojo 5 Dans OPIqI

Onze specialisten

Vans Zwart Dames 39 Wmn Sneakers Authentic Maat
Sneakers Timberland Maat Heren Chukka High Top Groen 43 Amherst 55TwqUr
Unisex Black Reef 36 Green Modern Slippers TRwwO5
Nike Wit 37 Maat Dames Internationalist Wmns Sneakers vvUx7Pqfz
Wmn Vans Zwart Authentic Maat 39 Sneakers Dames