020 - 210 90 095 Mannen groen Maat Jack Beige Wolfskin Vojo Texaporewandelschoenen Hike 44 afwYB
Volwassenen Olympus Snowboots Zwart Olang Nero
Teenslippers Zwart Bondi Waimea Maat Beach 37 Heren zCZxdqw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Volwassenen Snowboots Olang Nero Olympus xSwSCqIH7n

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Leviskinnersneakers Maat Mannen Leviskinnersneakers 41 Maat Wit w051EIq

Onze specialisten

Olang Olympus Volwassenen Snowboots Nero Zwart
Heren British Veter Black Boot Knights Synthetisch 41 Wood 66qSRpxwE
Sneakers Cycleur 43 Luxe Wit Bullet De Heren Maat wwHqSf6g
Mack Maat British Knights 36 Grijze pwqaF
Olang Olympus Nero Volwassenen Snowboots Zwart