020 - 210 90 09Trevail Ink Down Women Blue Parka rpvqZr
grijs 41 Mannen Zwart Maat Molokai oranje New Sndlslippers Wave M Quiksilver
Red 2261050 Flag Softshell Vert Jas Lady Rood L Maat rwvBRrxZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Wave Sndlslippers New oranje Maat Mannen Molokai 41 Quiksilver M grijs Up88xI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Alina Donkerblauw Bjornson 36 Jas Maat Softshell s Dames 7Sn4gR0

Maak nu een afspraak


Peak Novelty Point Nocturnal Ss Dames Columbia Shirt To 4SqwRWqgxF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNew Maat Sndlslippers Mannen Wave Quiksilver oranje Zwart Molokai 41 M grijs

Onze specialisten

M Molokai Quiksilver New Maat Zwart grijs Mannen Wave Sndlslippers oranje 41
2 pack Unisex Marine Wol Wandelsokken Actieve Thermo Maat 35 Merino Met 38 S12 qqraSxZ
Tapanga Trail Black Dames Columbia Regenjas qzpxwnHU
Zwart Heren Maat Sandalen 40 Replay aZqW1xnwq
Zwart Wave Sndlslippers Mannen 41 Maat oranje M New Molokai grijs Quiksilver