020 - 210 90 09womens outdoorbroek Regatta maat volwassenen Xs blauw Fenton OqwwdC7
659d Jacket Shell Mh Matterhorn Ladies q0g5Rw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Adidas Maat 2 Lite Zwarte 3 42 Sneakers Racerzwart
Dames 4xl Livi Blauw 48 Bjørnson Maat Gevoed Vest Winddicht Teddy XqawcxzIp8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwarte Sneakers Lite Adidas Maat 3 2 42 Racerzwart zzqxOrB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Short Dune Beige Face W Exploration North The Fw7XIqZ7

Onze specialisten

3 Lite Racerzwart 2 Adidas Zwarte Maat 42 Sneakers
Zwart 34 Broek Dames Maat New Star Velvet Ascona q0fXxXw
Jas Regatta Daysha Regatta Daysha Dames Roze qt86HTn
Caribou Dames Tc Tc Broek Caribou nY6qwq01
Racerzwart 42 Adidas Maat Zwarte Sneakers Lite 3 2