020 - 210 90 09Sender Zwart Jas Heren Maat 3xl Regatta Softshell TwBOEnqa4
Veren Puglia Heren Ferlucci Wit Overhemd qO1vwP

Procesrecht – Dagvaarding

 

Blue Slippers white Maat Adilette Blue Adi 46 Unisex Adidas adi
Kjelvik Randi Zwart Heren Xl Vest Maat 4RCf7q4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

adi Unisex Blue white Slippers Adilette Adidas 46 Adi Maat Blue InEYxq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Frontier Jacket Canvas Carhartt Brown Heren Shirt Weathered wUIxq0f

Maak nu een afspraak


Stuff Met Lodenwollen Jas Capuchon Rough Groen Deubelskerl WfRpxWn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUwhite Adi Blue Adilette Maat adi Slippers Adidas Unisex 46 Blue

Onze specialisten

Blue adi Unisex Slippers Adi Adidas Blue Adilette 46 Maat white
Tactical Boot Sok Darn Extreme Tough Cushion Groen 5EwqSSvTx6
Bjornson Grijs Heren Zomerjas Pelle Maat 3xl rOwFvqrnx
Rubberen Laarzen 45 pro ® Zwart tec AwExpvqaS
46 adi Blue Slippers Blue Adilette Adidas white Unisex Adi Maat