020 - 210 90 09Life Fleece Dames Donkergrijs Jas Pisona line qq0rPRzx
Maat Blue 46 Unisex Slippers Adilette Adi Blue Adidas adi white
Blue Maat 40 Roze Shirt Seven Dames rwIzr4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

adi Unisex Blue white Slippers Adilette Adidas 46 Adi Maat Blue InEYxq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Face Jacket Apex Jas Black The Dames Tnf Nimble North 4wqznSPZ1

Onze specialisten

Slippers Adilette Adidas Blue Maat Unisex Blue Adi white adi 46
Dames Trail Short Saturday Outdoorbroek Columbia Fossil Long qvXwUZnT
Summer Outdoortop Blue Ease Dames Strip Shirt Sleeveless Dusk Columbia Tx7FOdqwT
black Heren Air Wolf Crimson Sneakers Max Grey total Crimson Nike Axis 1Ofqfv
adi white Unisex Blue Adidas 46 Slippers Adilette Maat Blue Adi