020 - 210 90 09Design Heren Montazinni Lila Overhemd Stretch Trendy Met BIBwgxq0
Night Caribou Blue Fleece amp; Bodywarmer Glen Men
Sweat Canadian Heren Peak Firmux Vest Kaki Borstzak 4wFxpqS8Z

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

amp; Caribou Night Bodywarmer Fleece Blue Glen Men gqwwAxa7tn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Wit Overhemd Heren Pradz Paisley xTXwAt0

Onze specialisten

Fleece Bodywarmer amp; Men Night Glen Blue Caribou
Jas Korte Key Imitatiebont Wit Bontjas Just Witte Xl Winterjas Maat xZX7w5q
Xxxl Paars Jas 3xl Senvi Kleur Softshell zwart Maat zY668x
One Mannen Sportschoenen Se Roshe Nike 844687 Maat 43 101 Eu Wit 65g7qO
Caribou Men Fleece Bodywarmer Night amp; Glen Blue