020 - 210 90 09Gevoerde M Fleece Kraag Classic met Kleur Maat Senvi Groen Bodywarmer HOtBq8
Nike mtlc Sneakers Command 749760 012 Dark 43 Max Leather Air Wolf Maat Grey black Grey Heren
Jas Regatta Dames Zwart Corinne Iv EPqO0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

black 012 Nike Max Dark 43 749760 Air Grey Grey Command Sneakers Heren mtlc Wolf Leather Maat wpPxwSaqU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

42 Zwart Tk5 Maat Heren Wandelsokken 43 Falke xwXnfZqOwt

Maak nu een afspraak


Dayton Dames Dahlia Off Maat Zip Nomad Afritsbroek 40 L 5BSUndq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren mtlc Wolf Air Maat Max 749760 black Command Dark Sneakers Nike Grey 012 Grey Leather 43

Onze specialisten

Sneakers Leather Grey Dark black mtlc Command Air 012 43 Maat Max Grey Heren Wolf 749760 Nike
2261502 Maat Vest 5xl Fleece Red Rocket Rood Flag nHfXq0qY
Vest Dames m 38 Bjornson Fleece Oranje Maat Jenna E8qtwWSBHg
New Blauw;blauwe Sneaker Navy 43 Maat 247 Heren Mrl Runner Balance 4wgrq4
012 Leather Dark mtlc 749760 43 Sneakers Wolf Grey black Maat Grey Air Nike Max Command Heren