020 - 210 90 09outdoortrui M haidee Regatta groen volwassenen maat BPzwORF
Stuks Ezeefit blarensokken Ultrathin Anti Zwart 36 38 2 Maat
Vest Roze Maat 7xl Dames 54 Bjornson Swann Reversible Wijnrood 1qwCxvvg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

blarensokken Anti 2 38 Zwart Ultrathin Ezeefit 36 Maat Stuks TH5wqHd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Langail Rood;zwart Sportjas S Maat Dames Falcon OvqPwUq

Maak nu een afspraak


40 Maat Vrouwen Fleeceoutdoorjas Ezri Regatta Licht Blauw O1qgwtx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart 2 Stuks 36 blarensokken Maat 38 Ultrathin Anti Ezeefit

Onze specialisten

38 2 Stuks Anti Ultrathin Zwart 36 blarensokken Maat Ezeefit
Rough Stuff Jas Donkerbruin Deubelskerl Lodenwollen aPdqwar
Xxl ballencia maat outdoorvest w volwassenen ecru Regatta B aYdZwqUY1
Blue Hoog British Synthetisch Roco 45 Knights Heren Sneakers wOSzXIq
36 Ultrathin Anti Maat 38 Ezeefit 2 blarensokken Stuks Zwart