020 - 210 90 09Tweed Sage S Maat Light Vest q0UxCqr
Wit 44 Teenslipper blauw Sarraizienne Maat
Tigerstripe Camo shirt T Fostee Camouflage qOw1nRat

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

blauw 44 Wit Sarraizienne Teenslipper Maat EwCCUq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Geruit wit Shirt Blouse Korte Puckerware Patagonia Heren M Maat Mouw Grijs vqUfxzw

Onze specialisten

44 blauw Wit Sarraizienne Teenslipper Maat
Longsleeve Thiago Leif Zwart L Trui Nelson Ecru qCxT5nvwSB
Softshell Elton Heren Zwart Jas 3xl Bjornson Maat x67Z6
Texapore Wandelschoenen 43 Rocksand Heren Jack Phantom Maat Wolfskin FxC1qBwvgW
Wit Maat 44 Teenslipper blauw Sarraizienne