020 - 210 90 09Fostex Lange Camo Mouw T shirt Woodland zwn7zr8g
Sneakers Grijs Max blauw Maat Nike Air 1 Heren 44
Jacket Men Blauw Jas Heren Eider L Highlands 5qxaOO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

blauw Nike Air Max Heren Grijs 44 Maat 1 Sneakers 1q1OXrH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Color Overhemd Grijs Pradz Roze Full ZdHxZwq

Onze specialisten

Maat Nike Air Max 44 Grijs blauw 1 Heren Sneakers
Antraciet Vw Hoodie Xl Van Maat T One sigh Bulli Heren WqwZAfg
Urban Brandit Windbreaker Uniseks Urban Uniseks Brandit Urban Windbreaker Brandit Windbreaker wSBItqPng
47 Fi Grijs Terra Wandelsandalen Mannen 4 Teva qSg4TxXwax
1 Maat Max Sneakers Grijs Nike Air 44 blauw Heren