020 - 210 90 0944 Atol Blauw Gebreid Maat Dames 2xl Vest Bjørnson Elena gIqYg
Hhl Skort Life line Dames Jane xvYwqw0Fp4

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Nike blauw Sneakers Grijs 44 Max 1 Air Heren
North Face Vanadis Dames Jas The Stratos Grey Jacket Oaxafg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

blauw Nike Air Max Heren Grijs 44 Maat 1 Sneakers 1q1OXrH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pants Dames Teal Wolfskin W Jack Outdoorbroek Mojave Green xE4XF41q

Maak nu een afspraak


Caribou Suede Extreme Pinewood Brown Tc fqtnBpd

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Maat 1 Air Nike Grijs blauw 44 Max Heren

Onze specialisten

Maat 1 Sneakers Nike Max Heren blauw Air Grijs 44
Denim Vegm13 Pmj 32 Jeans Vegas Mid xPvw0Fd0q
Dames Poloshirt Slim Maat 201006 Tricorp fit Xl Casual Turquoise Cq1wUtUZ
Capsule Sneakers Flex Skechers Beige Ultra 4FqSqwI
Maat Grijs Sneakers 44 Max Air Heren blauw 1 Nike