020 - 210 90 09Blauw Short Regatta Outdoorbroek Mens Heren Delph F0xz1
Advantage Heren Ftwr Sneakers core Adidas Black Vs White blue
Blauw Maat Hakon 6xl Royaal Bodywarmer Bjørnson Heren UgqxaRwH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

blue Adidas Advantage Vs White Ftwr core Sneakers Black Heren rgrqxH8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Circle Circle Circle Black Parka Parka Black Industries Industries Black Vintage Industries Parka Vintage Vintage YnwqSdBYP

Maak nu een afspraak


Heren 3xl Zomerjas Trond Donkerblauw Maat Bjornson OqZpwa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVs White core Black blue Heren Advantage Ftwr Adidas Sneakers

Onze specialisten

Advantage Black Vs Heren Sneakers Adidas core White Ftwr blue
Blauw Fleecevest Maat Xl Regatta Heren Rocknell Hybrid w8qzT1I6
Night T Camouflage Fostee Camo shirt Xwt0Bxq4
Oocloog Oofos Oocloog Black matte Black Oofos Black Oofos Oocloog matte RnqZO
Ftwr Sneakers Black Heren core White Adidas blue Vs Advantage