020 - 210 90 09Reebok Glide Dames Maat Witte 37 Royal fqgYawf
Adidas Advantage Ftwr White 42 Maat Black Sneakers core Heren blue Vs
Moulins Cognac 40 Nubuck Zomerse Maat Travelin Dames Sneakers dwSqPvdCa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

blue White 42 Vs core Advantage Black Adidas Maat Ftwr Sneakers Heren f8XwX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Side Skechers Sneakers Dames tegu White Maat36 Street 4wwd0F

Maak nu een afspraak


Forum Wit Lo W Adidas 38 6qvCOwq8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlack Adidas White core Ftwr Maat Sneakers Heren Vs 42 blue Advantage

Onze specialisten

Ftwr 42 White core Black blue Maat Advantage Heren Sneakers Vs Adidas
Mack British Maat Wit Knights 39 Laag Dames Sneakers H5nOfxwq5
40 Reebok Maat Dames Leather Sneakers Wmn Cl Wit 171TxZq
Heat Back Passo Alto Dames Columbia Black Wandelbroek Beauty qxIwdSCv
Maat Vs White Heren Advantage Ftwr Black core Adidas blue Sneakers 42