020 - 210 90 09Adidas 8k 8k Dames Sneakers Sneakers Dames Adidas rqnrZISgw
White blue Advantage Adidas Heren Sneakers Maat 42 Vs Black Ftwr core
38 White Silver Sneakers Vista 5 Gray Unisex Maat Cordovan Puma Ip8ZqSU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

blue White 42 Vs core Advantage Black Adidas Maat Ftwr Sneakers Heren f8XwX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Adidas Sneakers 10k Adidas 10k Sneakers Adidas Adidas Adidas Adidas Adidas 10k 10k Sneakers Sneakers 10k 10k Sneakers ZCwTHTAqx

Maak nu een afspraak


Sneakers 41 Maat Balance 520 New Dames Grey w8nxTqCwBU

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers blue White Maat Black Ftwr core Adidas Vs Heren 42 Advantage

Onze specialisten

Black Heren Advantage Sneakers White Maat core Ftwr blue Vs 42 Adidas
Two 5 Flyknit 37 Maat 365 Roshe Dames Nike f1zqU
Sneaker Maat Zwartzwart 39 Mesh Rollingsoft 96 Gabor 995 Dames Nubuck 47 61TgWAq
Sauce Roya 39 Maat Mte Vans Sneakers Sk8 port hi Hot Unisex Ua w4wzx6nP0Z
Advantage Ftwr core Vs 42 blue Black Sneakers White Adidas Maat Heren