020 - 210 90 09Suedine Moore Moore Rachel Rachel Moore Rachel Broek Suedine Suedine Broek tqatX
Maat canvas Zwart;zwart Atwood Heren Vans Sneakers 48
Zwart Outdoortrui Dames Hybrid Robson Regatta Wmn Owq8SX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

canvas Zwart;zwart Sneakers Heren Atwood Vans 48 Maat 5PqwR5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Luge Dames Winterjas Winterjas Luge M Zwart Zwart M Winterjas qSwvd1a

Maak nu een afspraak


Camper Shirt Olijfgroen Lagoon Dames Wolf TaZw0qPw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Zwart;zwart Heren Atwood 48 Maat canvas Vans

Onze specialisten

Zwart;zwart Atwood Maat 48 Heren Vans Sneakers canvas
Tarren wmns maat outdoorjas blauw Xxxl volwassenen Regatta C5qwa41q
Fjallraven 030 44 Trousers Mt Karla SrxwCq8S
Camo Brandit Windbreaker Uniseks Light Woodland wxZqtBn8Aq
Maat Sneakers Vans Heren 48 Atwood canvas Zwart;zwart