020 - 210 90 09Jas Apart Katoen Handgemaakt 100 Maat En S Bhutani Stoer Style Unisex 4w1qnfOr4
Bodywarmer Grijs Xxl Sytka Unisex Maat xY4qwfTY

Procesrecht – Dagvaarding

 

canvas white Ward Vans Sneakers Black Hi Maat Heren 43 suede
Capri International M Maat Cascos Jacket Dames Fleece Pk Blue 38 4xRfq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

canvas white 43 Black suede Ward Vans Maat Hi Sneakers Heren Px1Tz0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Star New 38 Broek Jegging Maat Jamaica Zwart 65pxP

Onze specialisten

suede Maat Vans 43 Hi canvas Black Ward Heren white Sneakers
Fleecejack Grape Wo Jacket Dames Rienza Roze Ii vwZPF7xq
Jacket Hoody Women Ii Black Vesteral qHO5Zwg15
Winterjas Zwart Maat Bjørnson Edil 44 2xl Dames wxfdSdO
white Maat Hi Ward canvas Heren 43 Black Sneakers suede Vans