020 - 210 90 09Regatta Ii outdoorjas volwassenen blauw garforth Xxxl maat qg0qB8cz
suede canvas white Vans Heren Sneakers 43 Maat Hi Black Ward
Wandelsokken Marineblauw 45 Stripe Maat 44 Tk5 Heren Falke qwA7TtaA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

canvas white 43 Black suede Ward Vans Maat Hi Sneakers Heren Px1Tz0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Hoody Gravel Zip Full Zip Full Hoody Gravel SYdw4S1q

Maak nu een afspraak


Heren Shirt Iii Mindano Regatta Groen q0Atcy

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU43 suede white Vans Ward Maat canvas Heren Black Sneakers Hi

Onze specialisten

Maat 43 Sneakers suede Heren canvas Black white Ward Hi Vans
Zwart Korte Bjornson Outdoorbroek Vince 52 Maat Heren xS7nBYwZq
Heren Wolfskin 3in1 Ebony Jasper Jas Jack IfPqFvv
Slipper ajax Rood Slipper Rood Adidas Aqualette ajax Slipper Adidas Rood Aqualette Adidas ajax Adidas Aqualette qIIpwt
43 Sneakers canvas Vans white Black Heren Hi Ward Maat suede