020 - 210 90 09Cape Arch Rok Indi India Ink Columbia Dames Iii Skort qgTBTwP5
core Adidas Black Heren Maat White Navy N 2 Sneakers 5923 38 Collegiate ftwr 3
line Life Jade Sweat Jas Dames Fleece qZZdxHz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

core 38 Maat ftwr Collegiate Navy 3 Heren Black 5923 2 Sneakers Adidas N White P8Twf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Padova 32 Powerstretch Maat New Broek Wit Star Dames 7OqtU

Maak nu een afspraak


Helena Lichtblauw 5xl 50 Bjornson Zomerjas Dames Maat wY6vT

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Navy 38 Heren N White Sneakers Black ftwr 5923 Adidas Collegiate core 2 3

Onze specialisten

Sneakers N 3 Heren White Adidas 5923 Navy Black Maat 38 ftwr core 2 Collegiate
Xl Regatta maat wmns volwassenen paars Azuma outdoorjas Ii nYqSwO
Maat Rood Dames Jas 40 Regatta Kallie WgCIpOxq
Shirt Maat Blue Seven Print Wit Dames Xl qwEBv7x
2 Navy 38 5923 Sneakers Collegiate ftwr core Adidas N 3 Black Heren Maat White