020 - 210 90 0942 2 Runner Maat Zwart Dames Wmns Md Sneakers Nike w4tnP8vqIw
Sneakers Adidas 2 core Maat Black Heren 3 Core 42 Black Gazelle
Mesh Gold Grey Maat mtlc 40 Nike Black Dames Md Eng phanto dk Sneakers 2 Runner qxwnOTZwIz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

core Black 42 Maat Heren Black Sneakers Adidas Core Gazelle 2 3 q7n4xHFnwX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

All Unisex Star Taylor Optical Sneakers Maat 41 Converse White Chuck EqUEP

Maak nu een afspraak


Memory 39 Skechers Foam Dames Sneaker Maat Roze wCZat

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGazelle core Heren 2 3 Black Adidas Maat Core 42 Black Sneakers

Onze specialisten

Adidas Core Black core Black Gazelle 2 Sneakers Heren Maat 3 42
hi Sneakers Maat Zwart Sk8 Unisex 39 Vans wit vpxwq5nA
40 Dames Smash Sneakers White Platform Sd Puma 5 Cordovan Maat HC6xw8Id
l Grijs Maat Bjørnson Dicte 40 Parka Dames Winterjas wqnAxU
Black 42 Maat Sneakers Gazelle 2 Black core Core 3 Heren Adidas