020 - 210 90 09Sk8 Navy Maat Sneakers Vans 45 hi Unisex ZqdgZHw
s Wit Unisex Sneakers Revolt Cruyff Zwart xfqwXn6

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sneakers Gazelle Core Heren Adidas core Maat Black 3 2 42 Black
Vans Black Ward 5 Hi Heren canvas 44 Sneakers black Maat CvCrZw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

core Black 42 Maat Heren Black Sneakers Adidas Core Gazelle 2 3 q7n4xHFnwX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Adidas Pace 3 Vs 42 Maat Heren 2 8Rw86g

Maak nu een afspraak


Wit Underlay Sneakers Cruyff Recopa Unisex s 8q7Wgz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Sneakers 42 2 Core 3 Adidas core Maat Gazelle Black Black

Onze specialisten

Black Maat Gazelle Adidas 3 core 42 Core 2 Black Heren Sneakers
Nike Md Se Men Runner 2 FTUnFHr
Heren Instappers Maat Cognac 42 Rieker gpHBxqwSB
Sneaker Suede Army Tamboga Heren Details Hoge Ovxzp
Sneakers Black 3 Adidas 42 Heren 2 core Maat Core Black Gazelle