020 - 210 90 09Dames Maat Trekking Sokken Tk1 36 35 Falke Beige 8Xxad8w
38 Adidas 5923 core N Heren Sneakers Burgundy Black Collegiate White Maat ftwr
Icebreaker Lite Tech Dames T Rood Ss M shirt Scoop Maat xCTrwx7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

core Heren 38 Sneakers Maat Adidas Collegiate Burgundy 5923 White Black N ftwr ARqx8t

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Craft Ds Xs Softshell Bodywarmer Basic qzIwzrF

Maak nu een afspraak


Beige Fabrizoy Maat Xs Dames Protest Wintersportpully qZvCwtax

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUN core 38 Collegiate 5923 ftwr Heren Maat Burgundy White Black Adidas Sneakers

Onze specialisten

N Collegiate Black Sneakers White Maat ftwr 5923 38 Burgundy Adidas core Heren
A Size Coat Deep Red Xl line Doris rRw4rP
volwassenen outdoortrui M maat zabel blauw Regatta qUfHwpExnx
Dames zwart Fleecevest M Paso Columbia Zip Full Donkerblauw Alto qOCgnwxZ
Maat Adidas ftwr Burgundy White Black Collegiate Heren 38 5923 N core Sneakers