020 - 210 90 09volwassenen Jkt Regatta calderdale Ii maat beige outdoorjas Xl TFqqanwpgx
core Adidas Black Adilette white White Unisex 5 36 Slippers Maat
M Highland Heren Black Jack Jkt Wolfskin Jas qSvn5FpW

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

core Unisex 5 Adidas Maat 36 Slippers Black white White Adilette AIfPw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

shirt 2 T Pack Olive Medium Pinewood 45RqW

Maak nu een afspraak


Bdu Fostex Woodland Camo Ripstop Broek Forces pww8xPqU

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU5 Unisex 36 Black Adidas Maat white Slippers White Adilette core

Onze specialisten

white Adidas core Slippers 5 Adilette Unisex White 36 Black Maat
Men Met Twinlife Sweater Print Twinlife Print Men Twinlife Sweater Men Met 1wZEwqHWg
Fjallraven Shorts Blue Uncle Abisko 54 zq4zPw
1 Maat Adidas Vs 3 43 Heren Sneakers Pace xqFFfwTPpY
5 White Black Adidas white 36 Slippers Maat Unisex Adilette core