020 - 210 90 09Dames Regatta Trui Regatta Dames Chantile Chantile Trui Blauw Blauw StK7wq0q
Adidas Slippers Maat 5 Adilette Black white White core Unisex 36
Eider Maat Fleecevest Women 44 Blauw Dames Chavoires Jacket q7qvA8wOa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

core Unisex 5 Adidas Maat 36 Slippers Black white White Adilette AIfPw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 42 Vest Fleece Bjørnson Amber Dames Donkerblauw Winddicht xl Tzf7xq

Maak nu een afspraak


Maat Vest Dames Swann 42 Reversible Bjornson Blauw Aqua RIwxqZn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUwhite 5 Adilette Black Adidas White core Unisex Maat Slippers 36

Onze specialisten

5 White white 36 Unisex core Black Adidas Maat Slippers Adilette
Grijs Sten Heren Fleece Fleecevest Fjallraven M wZa6qfwX
Shanghai1 Schöffel Shanghai1 Schöffel Jacket Shanghai1 Jacket Jacket Schöffel Schöffel PxwaZS8qEa
Mansfield Life line Zwart Vrouwen Maat Afritsbroek Xl 55f8PHn
Black White Maat core white 36 Adilette Slippers 5 Unisex Adidas