PhotoChallenge: Elke week een foto

Mirjam
2 januari 2018

Goed. 2017 was blogsgewijs niet echt ‘mijn’ jaar. Tijd, of eigenlijk het gebrek daaraan, en andere prioriteiten waren hiervoor de voornaamste oorzaken. Een van de andere oorzaken is dat ik bij elke post ook een foto wil die bij het blogbericht hoort. En niet zomaar een foto. Nee een foto die ik zelf heb gemaakt en die ik ‘goed’ vind. Tja. Soms ben ik geneigd mijn lat wat aan de hoge kant te leggen 😉

Deze foto maakte ik deze zomer in Terneuzen

Afgelopen week doorliep ik al mijn foto’s van de afgelopen maanden (oktober t/m december). Eigenlijk ging dat redelijk vlotjes en ik was ook wel tevreden met het resultaat. Toen ik daarmee klaar was, deed ik hetzelfde voor de foto’s die Z heeft gemaakt. Ook dat ging eigenlijk wel vlotjes. Komt het omdat ik vakantie heb…? Waarschijnlijk wel.

Deze foto maakte Z tijdens het ‘blazersklasje’ op school

Ik zou graag meer foto’s maken. Dus ik bedacht een ’52 weken foto uitdaging’ (jaja 52 weeks photo challenge 🙂 ). Elke week een andere onderwerp om eens out of de box foto’s te maken. Op deze manier hoop ik ook wat ‘algemene’ foto’s te vergaren die ik mogelijk weer kan gebruiken bij blogberichten.

De onderwerpen heb ik niet helemaal zelf bedacht. Ik heb verschillende challenges bekeken en daar de onderwerpen uit gekozen die me aanspraken.

Als je het leuk vind om aan te sluiten kan dat natuurlijk altijd. Ik ben benieuwd naar je foto’s! Als je ze plaatst op Instagram met #PhotochallengeMirjam, dan vind ik ze terug. Je hoeft natuurlijk niet perse in week 1 te beginnen. Wel is het zo dat verschillende onderwerpen samenvallen met bepaalde gebeurtenissen. Zo valt onderwerp Valentijn in de week van 14 februari (week 7). En vader(schap) en moeder(schap) vallen samen met Vader- en Moederdag (de Nederlandse data).

De volgende uitdaging is om elke keer een blogpost te wijden aan een van de foto’s. Daar ga ik maar geen beloften over doen. Ik vind het al heel wat van mezelf als ik welke week een foto kan maken die bij de uitdaging hoort. Wel ben ik vandaag een instagram account begonnen. Speciaal voor dit project, maar er komen ook andere foto’s voorbij 🙂

Onderdeel stoommachine Industrieel Museum Sas van Gent

Om het mezelf nog wat moeilijker te maken, heb ik ook besloten om van elk van mijn drie kinderen dit jaar elke week een portretfoto te maken. Deze ga ik hier niet publiceren, maar het lijkt me welk leuk om ze in een boekje af te kunnen drukken.

Of het me allemaal gaat lukken…? Wie zal het zeggen, ik hoop het wel. We zien het wel over een jaar 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *