#PhotochallengeMirjam week1: Jij aan het begin

Mirjam
6 januari 2018

Zoals ik eerder schreef heb ik mezelf voor elke week van 2018 een foto-opdracht gegeven. Deze week was de opdracht ‘jij aan het begin’. Ik heb de opdracht opgevat als een zelfportret, maar ik wilde geen standaard selfie.

Voor een zelfportret moet ik nogal een eind uit mijn comfortzone komen. Ik sta graag achter de camera maar voor de camera staan vind ik vreselijk. Daarom bedacht ik eerst een zelfportret waar ik niet met m’n gezicht op moet: een foto die iets zegt over wie ik ben.

Deze foto bevat een aantal elementen ‘Mirjam’. De laptop, want ook al koos ik twee jaar geleden voor een baan met ‘minder techniek’, diep van binnen ben ik nog steeds de IT-er die het liefst ongestoord in een kamertje achter de PC zit te programmeren. Maar ik ben meer dan dat. Ik naai en haak graag, vandaar het naaipatroon, het haakgaren en de haaknaald, het schaartje en meetlint. En natuurlijk de fotografie. Dat zegt de lens, omdat mijn camera niet op de foto kon. O, ja en het bakje koffie. Dat is het enige bakje koffie dat ik op een dag drink. Als ik er meer drink ga ik stuiteren ;).

Toch vond ik van mezelf dat ik uit mijn comfortzone moest komen. Je groeit niet als je altijd in je comfortzone blijft 🙂 . Ik zocht naar leuke ideeën voor een zelfportret en vond er in dit artikel een. Als je door een (camera)lens kijkt, wordt het beeld gespiegeld en omgekeerd. Super leuk effect natuurlijk. De kinderen vonden het geweldig. Ik heb me ingehouden en hen niet vermoeid met de natuurkunde die hier achter schuil gaat.

Ik stelde mijn camera op een statief, en ging aan de slag. Scherp stellen was nog niet heel makkelijk, tot ik bedacht dat ik mijn schermpje van mijn camera om kon klappen…. Ik stelde de timer op de ontspanner in en liet de camera vervolgens een aantal foto’s achter elkaar nemen.

En voilà: daar sta ik dan. Buiten mijn comfortzone, op m’n kop en gespiegeld met mijn gezicht op de foto. Ik kon niet goed kiezen tussen deze foto en een foto waarbij ik mijn bril op had.

Qua compositie vind ik zelf deze beter, maar ik vind de spiegeling in mijn glazen wat minder. Ik vond dit in elk geval een heel leuk experiment. Voor herhaling vatbaar.

Op naar de opdracht van volgende week: Zwart Wit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *