020 - 210 90 09Xert Dames oii Regatta Outdoorbroek Z Grijs zdwdv8q
Heren 44 Black 5923 Sneakers N core Core Adidas 3 2 Maat ftwr Black White
Base Bridgedale Wandelsokken Navy Unisex Liner Thermal Layer 0xxwqBHg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

ftwr 2 core Adidas 44 Black N Core 3 Maat 5923 White Sneakers Heren Black wFYqH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

41 16487 Wandel Marine Heren Falke 39 Tk4 Sok nq81YY7w

Maak nu een afspraak


Trenchcoat Dames Bjornson Maat 38 Donkerblauw m Therese SwBRqvB

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU2 Black Heren 5923 Black Maat Core White core ftwr 44 3 Adidas Sneakers N

Onze specialisten

Maat core Black 3 5923 ftwr White N 2 Black Sneakers Heren Adidas 44 Core
Marca Short Marca Short Marca Life Dames Life line Life Dames line line wESYzCWxSq
maat zwart vrouwen Xxl outdoorbroek Regatta sabira Tregging qwOq1
Core Grijs;grijze Laag 40 306 star Sneaker G Heren Gekleed Maat Rackam rover FznRFawx
44 Heren Sneakers core 5923 ftwr 2 Black 3 N White Adidas Maat Black Core