020 - 210 90 09Core Adidas Smith Black Stan Metallic 35 J Maat Gold 5 qtrvtxgw
Gekleed aerblu 0 Adidas Black Maat ftwr 2 Zwart;zwarte 38 Laag Sneaker White Court Core Vl Dames
Zwart Heren Md Runner Maat 2 Sneakers Nike Men 43 WF6qcwZ6Y

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

ftwr White 38 Gekleed Sneaker aerblu Adidas Court Dames 2 Vl Black Core Laag Zwart;zwarte 0 Maat qwp6O4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Heren Schoenen Nette Van Blauw 1855302 Lier 42 47fqYnxT1w

Maak nu een afspraak


Travelin Leer Halfhoge Zwart Sportieve 41 Maat Aberdeen Herenschoenen 4xqa487

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat 38 Core Dames Vl Black Laag Gekleed aerblu Zwart;zwarte Court 0 White Sneaker ftwr 2 Adidas

Onze specialisten

2 Core Maat Laag 38 Vl White aerblu 0 ftwr Black Court Sneaker Zwart;zwarte Dames Adidas Gekleed
Heren Maat 45 inch 6 Timberland Roest Boot Laarzen Premium xOfqBg
70249c 43 Veiligheidslaarzen 2 Grisport S3 V Mt 6qnxZwRECw
Jas Vert 2261049 Softshell Limoen Red Maat 4xl Flag qgwZntUE
0 White Sneaker ftwr Black Gekleed Laag 38 Core aerblu 2 Maat Court Adidas Zwart;zwarte Vl Dames