020 - 210 90 09Maat 43 Heren Laarzen Bruin Clarks qBPvzp
Zwart;zwarte Black 366721 gold Dames 5 Sneaker 38 Maat Puma puma Sportief 03 Laag
Leren Sportieve Herensneaker Travelin Irvine 42 Bruin Maat q08EWw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

gold Sneaker Dames 38 03 Black 366721 Zwart;zwarte Puma Sportief puma Maat 5 Laag OIwgnx57

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Herenschoenen Lureaux Handgemaakte 47 Nette Feathers Maat waaqSI

Maak nu een afspraak


Timberland 44 Maat Veterboots Men Wp Radford Heren 6 Boot Zwart 6na6rwAxpq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart;zwarte gold Dames Puma puma 5 Sneaker Maat 03 Black 366721 Laag Sportief 38

Onze specialisten

03 Laag puma Black 366721 5 Sneaker 38 Dames Zwart;zwarte Sportief gold Puma Maat
5 Nike Max Zwart 40 Sneakers Heren Air Maat ZZrx0qF
Cruyff Heren Zwart Zilver Lusso Sneakers FqfUH
Joakim Heren Pullover Bjørnson L Maat Donkerblauw xSnwAXBU
Dames Black Sneaker 5 03 puma 38 Sportief Laag Zwart;zwarte Puma gold 366721 Maat