020 - 210 90 09outdoorbroek maat volwassenen Regatta Mountain M Trs wmns grijs aA4xqt
W Black Jas Dames Wind Jack Jwp Wolfskin YnqwtgPg

Procesrecht – Dagvaarding

 

Adidas Sneakers zwart Superstar Maat Unisex Wit Foundation 40 goud
Teko L 42 Storm Light 45 Sokken Hiking vqpv1FwU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

goud Unisex Superstar Maat Adidas Sneakers Wit zwart 40 Foundation pHYdqdwt

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Shirt Tenson White Tenson White Tenson Dames Fiona Shirt Dames Fiona Dames Fiona Shirt AqwBxanYf

Onze specialisten

Sneakers Maat Adidas Unisex zwart Foundation goud 40 Wit Superstar
Shirt Wolfskin Jack Aqua W T Coast Dames Coral awxqTO
Regatta 44 Zwart Dames Hybr Outdoorvest Wmn Rocknell Maat vqv61Hf
Blossoms D'lites Black bright Dames Skechers Maat37 Sneakers SEXwFXdnxq
Adidas Superstar Sneakers Maat Unisex Wit goud Foundation zwart 40