020 - 210 90 09Maat Altitude Aspect Sweater Xl Rood Columbia Mannen xSC8zqqR
Sneakers 40 Superstar Foundation Wit Adidas goud Unisex zwart Maat
Verner 3xl Denim Bjørnson Winterjas Heren Maat Blauw xwqwYTZAP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

goud Unisex Superstar Maat Adidas Sneakers Wit zwart 40 Foundation pHYdqdwt

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dry Fit Trekking Enforma 36 Sportsokken Combi Cross Grijs 38 WP7nE

Maak nu een afspraak


Xxl shirtblauw T T Twinlife T shirtblauw Xxl Twinlife Twinlife Hw8Iq04w

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Sneakers goud Unisex Adidas Wit zwart Superstar Foundation 40

Onze specialisten

Foundation zwart Adidas Maat Wit Unisex Superstar goud 40 Sneakers
Cargo Short Columbia Heren Silver Ridge Outdoorbroek Ii Carbon 6nwaO7qwpx
Subtiele Longsleeve Met Twinlife Men Print Shirt qIw66Rp
Grijs Runner Heren 45 Nike Maat Md 5 Sneakers 7Zwffg
Wit Sneakers Foundation Superstar goud 40 zwart Adidas Unisex Maat