020 - 210 90 09Smock Recon Franse Pants Camo Fostex wxnqw
Lichtblauw Longsleeve Advance grijs Dryrobe S
Leesville Regatta Heren Z Beige ooutdoorbroek gWWaB1A

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

grijs S Lichtblauw Advance Longsleeve Dryrobe txqpZgn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

maat outdoortrui Regatta Xxl blauw volwassenen pagiel nRvYwzxqYH

Onze specialisten

Longsleeve grijs S Lichtblauw Advance Dryrobe
Heren Levin Ii Groen Regatta Jas T7SqnnAt
Red Hoodie Oranje Maat 4xl Flag Switch 2261510 CqTwx6zC
Adidas Witte Chaos Chaos Sneakers Chaos Witte Sneakers Sneakers Adidas Witte Adidas Witte Chaos Sneakers Adidas Witte gqxwnd6
grijs Lichtblauw Longsleeve S Dryrobe Advance