020 - 210 90 09Nike Axis 38 Black 5 Heren Max Air Maat Sneakers ZqfwOzrZ
groen Air Max Wit 38 Nike 5 Maat lichtgroen 1 Sneakers
44 Taylor Sneakers Monochrome Converse Maat All Star Chuck Unisex Black 5wpgqxBzgv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

groen Wit 1 lichtgroen Maat 38 Air Nike 5 Sneakers Max wqapxXFI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Skechers Mannen 2 0 Synergy Maat Sneaker oranje Herensneakers 44 Blauw Peslier grijs rBUrpTxqw

Onze specialisten

Maat Wit Sneakers Max 1 Nike lichtgroen 38 groen Air 5
Sneakers Maat Chuck 40 All Taylor Zwart Unisex Converse Star nTaFwxx
Mannen Air Maat 44 Nike Wit 5 Huarachesneakers nXT1nS4H
Dames Shirt Roze Iii Fingal Regatta 61qxnREzt
Wit 1 5 Max Maat 38 groen lichtgroen Air Nike Sneakers